torstai 25. lokakuuta 2012

Punkaharjulaisautoilija yllätti talven.


Punkaharjulaismies yllätti talven vaihtamalla kesärenkaat talvirenkaisiin jo ennen lumen tuloa.

Punkaharjun Vuoriniemen kylässä asuva mieshenkilö yllätti talven tänään torstaina vaihtamalla autoonsa nastarenkaat jo ennen ensilumen satamista. Poikkeuksellisella uroteollaan hän haluaa herättää eteläsuomalaiset autoilijat, jotka talvi pääsee yllättämään vuosi vuodelta.
"Olen hieman huolissani eteläsuomalaisista autoilijoista. Talvi tuntuu yllättävän heidät joka vuosi. Itsellänikin on tuttuja eteläsuomessa. Talvi tulee sinne eteläänkin joka vuosi kesää seuraavan syksyn jälkeen. Talvirenkaat kannattaa vaihtaa autoon heti, kun  ilmassa alkaa olla alkavan talven merkkejä." 

Itse mies käyttää havainnointivälineinään omaa kehoaan, sekä lämpömittaria. "Kun pukeutuu kesäisesti ja huomaa ulkona ollessaan hieman palelevansa, on korkea aika ruveta tuijottamaan lämpömittaria ja tutkailemaan aamuisin miltä auto näyttää. Ei myöskään pidä unohtaa pukeutua lämpimämmin" mies selittää havainnointitapojaan. 


Tämä on ilmiselvä alkavan talven merkki. Kun autossa näkyy 
ensimmäisiä merkkejä siitä, että lämpötila lähenee nollaa 
on aika vaihtaa talvirenkaisiin.

Punkaharjun seurakunnassa nuorisotyönohjaajana työskentelevä 42-vuotias mies ei vaatimattomuuttaan halua nimeään julkisuuteen uroteostaan huolimatta. "Rouva se meillä yleensä nämä kumien laittamiset huolehtii." Vaimon nykyään asuessa viikot perheen kaupunkiasunnossa päätti mies yllättää talven ohella myös vaimonsa. "Ei sitä kesäkumilla viitsi enää jyrryyttää liukkailla" -mies toteaa.


Topi-koira tarkistaa pulttien kiinnitykset.

Teksti: ZTT/Juha Hakala
Kuvat: Juha Hakala

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä keksityltä hahmolta.

  t. Etelä-Suomessa asuva autoilija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdesuojaan vedoten en voi paljastaa kyseisen miehen henkilöllisyttä.
   Kunniani ja omatuntoni kautta voin kuitenkin vakuuttaa, että hän ei ole valehaastateltava. Onhan mediana kuitenkin Zunkin TietoToimisto, eikä mikään Hesari.

   Poista
 2. Esimerkillistä toimintaa Punkaharjulla. Talven voi yllättää myös niin, että pari viikkoa ennen lumen tuloa vie laina-auton takaisin anoppilaan, jossa renkaat vaihdetaan talvisimpiin. Kesäkumien kanssa ei tohdi näilläkään leveyksillä luistella, luulevat pian eteläsuomalaiseksi.

  t: juuri ensilumen pihaansa saanut oululainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konstit on monet. Pääasia, että keinoja käyttää niitä kaihtamatta!

   Poista
 3. Liekö "Jyväääskylän kataaastus" -aikojen peruja, mutta meilläkin vaihtui kitkat alle jo hyvissä ajoin. Eli ihan täysin ei sitten vielä ollakaan etelä-suomalaistuttu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihaaanaa, miten jotkut asiat jää mieleen ja niitä kantaa mukaaanaan elääämässään rikaaastuttamassa elääämää.

   Poista