maanantai 31. joulukuuta 2012

Voi meitä maalaisjuntteja!

Oon tästä asiasta vaahdonnut aiemminkin. Mutta taas sain lisää vettä myllyyni kun kävin viemässä purkkeja, purnukoita ja tölkkejä keräyslaatikkoon. Ihan sama meno jatkuu. (Sillä erotuksella, että kauppias ei enää heitä laatikoitaan metsään. Kaupankäynti loppui nimittäin syksyllä. Tosin viime kaudesta hangen alla on laatikkoröykkiö joka jostain syystä jäi polttamatta viime kesänä...) Lasinkeräyslaatikon pohjalla  tällä kertaa muovipussillinen peltipurkkeja! Luultavasti viereisen laatikon kannen nostaminen on ollut liian työlästä. Onhan siihen matkaakin lasinkeräyslaatikon reunasta kokonaiset 7cm. Metallikeräysastia piti sisällään metallin lisäksi pari muovista pöytälamppua ja sähkövatkaimen -unohtamatta tietenkään niitä jokakodin normiroskiksen sisälmyksiä.

Kyllä se niin taitaa olla, että me maalaiset ihan itse pidämme yllä tätä maalaisjuntti -asennoitumista.
No, huomenna olen minäkin jo kaupunkilainen. Joskohan me kaupunkilaiset sitten jo osaisimme tämän kierrätyksenkin hoitaa vähän asiallisemmin, onhan kuitenkin kohta jo vuosi 2013 ja aika kauan on jo harjoiteltu...  Mutta pahoin pelkään että tässä(kään) asiassa tuskin mikään muuttuu.


1 kommentti:

  1. Ole huoleti. Tämä kyseinen ilmiö on tuttu myös meidän "kaupunkilaistenkin" keskuudessa. Lasinkeräysastiassa on lasipurkkeja, joissa metallikansi on kiinni vaikka metallinkeräysastia on vieressä (yleensä alle 0,5 metrin etäisyydellä) ja mikä hienointa, metallinkeräysastiassa on elektroniikka- ja sähkölaitteita. Vaikka em. laitteissa on usein metallikuori ja muita metallisia osia, ei se silti ole metallinkeräysastiaan sopivaa täytettä.

    VastaaPoista