keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Roskapostia.

Postilaatikossa oli tänään Roskapostia. Ja hyvä oli, kun oli. Lehdessä on kerrottu ajantasaista tietoa jätehuollosta ja siihen liittyvistä tulevaisuuden haasteista. Lehdestä löytyy myös alueen kuntien hyöty- ja vaarallisten jätteiden keräyspisteet sekä jätteenlajitteluohjeet.
Tämän roskapostin säästän pidemmäksikin aikaa. Nyt on helppo tarkistaa, millaista jätettä hylkää käsistään minnekin.

Lajittelu sinänsä on aika yksinkertaista, ihan arkipäiväisellä maalais- tai cityurbaanijärjellä pärjää kyllä.  Silti, vaikka tässäkin maassa jätteiden lajittelua on harrastettu -ja siihen rohkaistu jopa määräyksin, edelleen löytyy kaiken maailman umpiluupäitä, jotka katsovat oikeudekseen joko heittää jätteensä teiden varsille, tai sitten käyttää hyväkseen kierrätyspisteitä. Toivottavasti tänään jaettu Roskaposti löytää tiensä niidenkin käsiin, jotka ovat Vuoriniemellä soveltaneet jätteenkeräystä ei niin hirveän tiukoin kriteerein. Liekö ollut sitten kadoksissa, sekä urbaani cityviisaus, maalaisjärki, että terve järki.

Paperinkeräyksestä tällä kylällä nimittäin löytyy pääsääntöisesti sekajätelastissa olevia muovipusseja, pahvilaatikoita sekä mäyräkoirien jäänteitä. Pilkistää sieltä toki asianmukaisesti muutama sanomalehtikin.  Viereiset metallin- ja lasinkeräysastiatkin palvelevat roska-astioina.  Ja kohta tulee taas kesä ja kyläkauppa avaa ovensa. Kauppiaskaan ei jaksa suotta kierrättää pahvilaatikoita, vaan hän näyttää kyläläisille hyvää esimerkkiä polttamalla pahvilaatikot lähimetsänreunassa. Toki pienen kevyen tihkusateen aikaan, jotta kaikki saisivat nauttia täysipainoisesti myös savu- ja hajuhaitoista.

NUORET! OLKAA TE VIISAAMPIA, KUN MEISTÄ AIKUISISTA EI SIIHEN NÄKÖJÄÄN OLE!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti