lauantai 14. heinäkuuta 2012

LOMALLA!! (Päivä 12)

Täytyyhän sitä lomalla ulkomailla käydä, eikös vaan?Näin kuulemma on ja siksipä tänään poistuinkin EU:n alueelta. Matkaan kanssani lähti monta Euroopan maata yhdessä kolunnut parivaljakko Esko ja Eskomobiili.

Eskomobiili (vas) ja lookalike.


On siis loma ja matkaseura järjestyksessä. Enää puuttuu matkakohde. Jostain kuulimme sielumme korvin äänen joka sanoi: "Menkää ja viekää!" Eihän siinä sitten, mehän menemme ja viemme. Aurinkolasit ja hatut päähän ja kohti EU:n itärajaa -Venäjää ja siellä määränpäätämme Viipuria. We´re on a mission from God!
 
                                           


Saamamme tehtävän mukaisesti lastasimme Eskomobiiliin säkki- ja laatikkokaupalla vaatteita, jotka luovuttaisimme perille saavuttuamme Viipurin yhteyshenkilöllemme Vladimirille.
Ylitimme EU:n rajan Imatran raja-asemalta. Jonoja ei ollut, pääsimme ajamaan Venäjän tulliin sellaisella vauhdilla, että maahantulokortin täyttämisen kanssa tuli jopa pienoinen hoppu. Käsialani kun muutenkin on aika haasteellista luettavaa, niin tällä kertaa tuloksena oli jotain muinaissanskriittia muistuttavaa. Mutta koska olemme suorittamassa tärkeää tehtävää ja kaikki, jotka eivät ole meitä vastaan, ovat puolellamme -niin rajalla olevat lingvistit tulkitsivat ortografisen tason olevan tarpeeksi korkea ja niin rajapuomi aukesi ja matka jatkui. (Paluumatkalla saimme sitten oman osamme jonottamisesta Nuijamaalla. Siellä jonoa oli niin paljon, että ehdimme odotellessamme keittää ja juoda parit kupposet kahvia.)
Jonossa Venäjän tulliin.


Saavuttuamme Viipuriin etsiydyimme kohtaamispaikalle, tapasimme yhteyshenkilömme ja luovutimme lastimme. Viipurin seurakunnan kirkkoherra Vladimir Dorodijk huolehtii seurakuntansa vapaaehtoisten kanssa vaateavustukset eteenpäin tarvitseville ympäri laajaa Inkerin kirkkoa. Näin saimme tilaisuuden kantaa oman pienen kortemme kansainvälisen diakonian kekoon. Kirkkoherran tarjoamien kahvien jälkeen oli aika jalkautua Viipuriin.

Kohtaamispaikka: Viipurin kirkko

Yhteyshenkilömme: 
Viipurin seurakunnan kirkkoherra Vladimir Dorodnijk
Päivä kului kierrellen ja kaarrellen. Kävimme torilla ja kauppahalissa. Söimme Pöllöravintolassa ja kävimme Karusellissa. (Kauppakeskus, ei huvipuistolaite) Parhaiten mieleen jäi ensivierailuni  kansallisessa historiallis-arkkitehtonisessa luonnonsuojeluealue Monrepos-puistossa. Linna jäi tällä kertaa tutkimatta. Siellä olen käynytkin jo aiemmin. Rakennustelineet oli viime käynnin jälkeen purettu, mutta torni on vielä osittain rappaamatta. Tässä vielä joitain kuvia vastakohtien kaupungista. Paljon on huonokuntoisia rakennuksia, paljon on korjauksen alla olevaa ja paljon on uutta. Paljon rumaa ja paljon kaunista. Samassa kaupungissa.


                   
 Kauppahallin kulmilta.

Pyöreä torni

Mikael Agricola

Agricola ja Eskomobiili

Hevi-osasto Talikkalan torilla.

Piraattijäätelö

                 
Viipurin maaseurakunnan kirkon rauniot
 Monrepos puiston opastetaulu

 Näkymä kaarisillalta kaarisillalle

Monrepos´n kartano lovelock

 Jalat tukevasti ilmassa!

                          

Päivä 12: Tänään olin ulkomaanmatkalla.


*) Tämä päivitys kuuluu LOMALLA -sarjaan.


2 kommenttia: