tiistai 7. elokuuta 2012

Mitenköhän nämäkin laskut saisi maksettua?

Posti toi tänään kirjekuoren, joka sisälsi laskun. No, näitähän riittää yleensäkin, mutta kyseisen laskun loppusumma oli miinusmerkkinen. Laskussa oli asianmukaisesti merkitty maksaja (minä), saaja (laskuttaja -ihan oikea taho ja oikeasta asiasta), tilinumerot, viitenumero ja eräpäivä. 

Mutta tuo summa! Käyköhän tässä niin, että jos maksan laskun nettipankissa, niin kahden pankkipäivän jälkeen tililleni ilmestyy kyseinen summa? Taidan kuitenkin jättää maksamatta ja odotan perintäkirjettä, josko laskusta olisi vähennetty vielä perintäkulutkin...

Outo lasku

Toinenkin oudohko laskunmaksuun liittyvä tilanne on päivääni sisältynyt. Huomasin nimittäin jokin aika sitten, että eipä ole hetkeen kuulunut laskua eräästä osamaksusopimuksesta. Ensin ajattelin ehkä jo maksaneeni sen loppuun, mutta kalenterin äärellä pohtiminen tuotti toisenlaisen aatoksen ja otin yhteyttä kyseiseen laskuttajaan. Sieltä sain kuulla koko loppulaskun joutuneen perintään maksamattomien laskuerien vuoksi ja kehoituksen sopia perintätoimiston kanssa laskunmaksuun liittyvistä yksityiskohdista. Kummastelin sitä, että laskuja kyseisistä eristä  -saati sitten niiden perinnästä en ole saanut. 

Tiedustellessani asiaa perintätoimistosta kävi ilmi, että siellä ei tiedetty koko asiasta yhtään mitään. Nyt sitten kummastelemme miksi lasku on lähetetty perintään, miksi se ei ole sinne päätynyt ja sitä, miksi en ole saanut laskuja, jotta olisin voinut ne maksaa. Laskuttajayrityksestä pyysivät tiedustelemaan postista, miksi laskut eivät ole tulleet perille. Kerroin muita laskuja kyllä tulevan ihan liiankin kanssa ja epäileväni vahvasti teoriaa siitä, että posti jättäisi jakamatta vain yhden tietyn lähettäjän kirjeet. 
Nooo... eiköhän sieltä kohta löydy laskujakin lähetettäväksi, kun ei kerran perintätoimisto niitä ole lähettämässä. Ehkä jo loppuviikosta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti