maanantai 6. elokuuta 2012

Usko tai älä: Ketsuppi oli vasta alkusoittoa!

Some pullisteli viime viikonloppuna, kun  ihmisten tajuntaan räjähdysmäisellä voimalla iski Foodbeast-sivustolla esitelty oikea tapa käyttää pikaruokapaikkojen ketsuppikuppeja.
Ihmiset muodostivat pienimuotoisia ryntäyksiä pikaruokapaikkoihin testaamaan omin kätösin, onko oma turvallinen ketsupinnauttimistyyli tosiaan väärä. Pikaruokaketjut eivät tietenkään -kotoista Hesburgeriamme lukuunottamatta (siellä asiakkaita on jopa opastettu oikeille tavoille.) - ole kertoneet asiakkaille asian oikeaa laitaa. Mahtuuhan kuppiin oikeaoppisesti käytettynä reilusti tuplaten ketsuppia.  Luulenpa, että tässä käy vielä niin, että pikapuolin hampurilaisaterioihin tulee kymmenen sentin hinnankorotus ketsupin menekin kolminkertaistuttua.

Mutta tässä ei todellakaan ole vielä kaikki. Kävi nimittäin niinkin, että käväisin tänään  tätitohtorin luona  näyttämässä jalkaani ihan Savonlinnassa asti. Savonlinnassa siksi, että sattuneesta syystä  Punkaharjulla lääkäri on tavattavissa vasta syyskuussa.

Mutta asiaan siis. Tuossa ei todellakaan ollut vielä kaikki. Tätitohtorin määrättyä hevoskuurin buranaa lähdin nauttimaan kupposen kuumaa kahvia Savonlinnan ABC:lle.  Siellä oli samaan aikaa kolme nuorta naista syömässä burgeraterioitaan ja kovaan ääneen -tottakai, viikon puheenaihe kun on - meuhkasivat siitä, kuinka ovat aina käyttäneet ketsuppikuppia väärin.

Tässä kohua herättäneet ketsuppikupposet

Samassa kävi kuten arvata saattaa: Ison miehen pieneen mieleen pääsi karkaamaan ajatus siitä, että entäpä jos onkin niin, että tämä asia ei rajoitu pelkkiin ketsuppikuppeihin. Mitä muuta en ole ymmärtänyt tehdä oikein? Mitä olen syönyt väärin ja miten kauan? Hetken katseltuani ympärilleni huomasin sen. Ketsupin lisäksi syömme myös ranskalaisia ihan väärin. Ranskanperuna-annospussi toimii ihan samalla tavalla kuin ketsuppikuppikin!! Olemmeko olleet oikeutettuja isompiin ranskalaisiin koko tämän ajan??

Väärin                                  Oikein


Tämän asian tajuamisen jälkeen pelko iski takaraivoon. Entä pizzalaatikot? Mahtuisiko pizzalaatikkoon sittenkin isompi pizza?  Tämä pohdinta jäi kesken, sillä se aiheutti minulle suunnattoman päänsäryn. Niinpä kävelin samassa kiinteistössä sijaitsevaan Savon Apteekkiin ostamaan buranaa lääkärin määräyksestä sekä äsken alkaneeseen päänsärkyyn.  Ja arvatahan jo saattaakin, että olen myös syönyt buranaa ihan väärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti