maanantai 19. syyskuuta 2011

Olen jälleen käytettävissä.


Nythän on niin, että suuret ja mahtavat sekä viisaat ovat sitäkin mieltä,  että maassamme on kuntia lukumääräisesti aivan liian monta.  Jotta asia ei enää niin olisi, avuksi tarvitaan kuntauudistus.

Kuntien lukumäärän pieneminen tarkoittaa tietysti kuntakokojen suurenemista ja tottakai välimatkojen kasvamista syrjemmästä keskemmäksi. 
                   o < O (<-havainnollistava esimerkki)

Ja koska suuri on aina kaunista, pienet kunnat liittykööt suuriin kuntiin muodostaen yhdessä vielä suuremman kunnan.

Näin tullee olemaan asia myös Punkaharjulla. Kovasti on asiaa pyöritelty, soudettu ja huovattu. Onpa asiasta jopa päästy joku vuosi sitten antamaan suuntaa antava kuntalaismielipde äänestämällä. Tällä hetkellä kuntamme käy kuntaliitosneuvotteluja Savonlinnan kaupungin kanssa.

Ottamatta tietenkään mitenkään kantaa siihen, pitäisikö kuntaliitos muodostaa uskaltaudun kuitenkin ehdottelemaan  Punkaharjulle ja punkaharjulaisille vaihtoehtoista toimintatapaa.  Mallia ansiokkaasti meille näyttää pieni Filettinon kylä Italiassa. Kylä julistautui omaksi ruhtinaskunnakseen sen jälkeen, kun Italiassa julkistettu säästöpaketti uhkasi lakkauttaa alle tuhannen asukkaan kunnat. Kylä otti itsenäistymisensä yhteydessä käyttöön myös oman valuutan fioriton.

Eikö Punkaharju voisi julistautua myös itsenäiseksi valtiokseen? Miksemme perustaisi omaa keisarikuntaa? Koska minusta ei koskaan keskustan presidenttiehdokasta tullut, vaan se arpa lankesi kuin lankesikin Paavo Väyryselle, ilmoitan heti olevani käytettävissä  ensimmäistä keisaria nimettäessä.

Näin olisivat näkemykseni mukaan tyytyväisiä he, jotka haluavat säilyttää itsenäisyytensä sekä he, jotka haluavat olla mukana jossain suuremmassa. Onhan keisarikunta toki isompi juttu kuin kaupunkilaisuus.  Tyytyväinen olisi varmaankin myös kunnanjohtajamme, joka useassa yhteydessä on kertonut kannattavansa mahdollisimman pikaista kuntaliitosta. (Toisin sanoen siis mahdollisimman pikaista eroa kuntajohtajuudesta.)

                           Hänen Keisarillinen Korkeutensa Zunkkis I Suuri

Luonnollisestikin pari näkyvää muutosta uusi keisarikunta toisi tullessaan. Punkaharjun nimi muuttuisi tietenkin keisarin nimeä mukaillen Zunk-a-harjuksi. Myös eurosta keisarikunta sanoutuisi irti. (Tottakai.) Mitään varsinaista siirtymäaikaa uuteen valuuttaan ei tarvita, sillä painokoneet ovat valmiudessa syytämään rahaa sisuksistaan yötäpäivää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti