keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ei ollut saatavilla pappia, ei leeviläistä, ei kyllä samarialaistakaan...

...muutama suomalaisautoilija kylläkin, mutta heillä oli liian kiire sivuuttaa tienposkessa linja-autopysäkillä vinoparkissa puoliksi penkassa oleva savuava auto. Harvakseltaan ajettavalla tiellä 45 minuutin aikana paikan sivuutti kahdeksan autoa. Yksi pieni punainen malttoi sen verran kiinnostua tienposken tapahtumista, että valojaan välkytteli iloisesti - kuin vastatakseen hätävilkkujen viestiin.
Onneksi pakkasta ei ollut enempää kuin -22°C eikä savun lähteenä ollut esim. moottori, vaan vain jarrut. Onko oikeasti niin, että Suomessa pitää ajaa peltikolari, ennenkuin joku pysähtyy katsomaan, miten on käynyt? Toivottavasti edes silloin paikalletulijat saapuvat huolestuneisuudesta, velvollisuudentunnosta tai lähimmäisenrakkaudesta ennemminkin kuin uteliaisuudesta. Toivottavasti.
Pelottaa ajatellakin, miten olisi voinut käydä, jos olisi vaikka sairaskohtaus iskenyt kesken matkan.

4 kommenttia:

 1. Peltikolari kyllä pysäyttää kanssa-autoilijat, mutta vain siitä syystä, että he haluavat vahingoniloisina nähdä miten paljon lähimmäinen joutuu töppäilystään maksamaan. Toinen tilanne jolloin kaikki haluavat pysähtyä auttamaan on silloin, jos paikalla on jo asiantuntevaa apua, kuten esim. tiepalvelun auto, hälytysajoneuvo (muu kuin poliisi, jolloin ihmiset tunnetusti painavat päänsä kyyryyn ja menevät vikkelään ohi) tai jos paikalle on jo kerääntynyt riittävästi ihmisiä tukkimaan ajoväylää. Jos olisit saanut sairaskohtauksen ja tuupertunut ratin taakse, joku olisi luultavasti tehnyt sinusta ilmoituksen rattijuoppona.

  VastaaPoista
 2. Nuo punaiset &kelta/valko-punaiset autot tosiaan käyttäytyvät magneettien tavoin.

  VastaaPoista
 3. Löysin Flickrin innoittamana ja Twitterin ohjaamana tälle sivustolle!

  Outoa. Onko Mazdassakin havaittavissa Renaultin elkeitä? Vai onko 6:nen muuttumassa 323:ksi (oi aikoja);-D? Minulla jäätyivät Renun jarrut Posion Korouomalla käydessä ja pakkasta samoilla lukemilla. Olin juuri saanut itseni auton alle, kun apu saapui koulutaksin muodossa. Kuskin vasaralla sain jarrut auki. Näin Lapissa...
  Rouvalle tiedoksi: meillä on oma kahvipaahtimo, josta saa koukuttavan hyvää kahvia!

  t. R-mies, nykyisin 1/3 VW -mies PowerParkin kyljestä

  VastaaPoista
 4. No mutta! Tervetuloa tännekin!
  Mazda ei oikein meinaa kestää näitä rajaseudun talvisäitä. Talli olis kiva... Toinen kerta tänä talvena, kun jämähti. Tällä kertaa ihan huolella. Yks taksikuski päivällä kysyi: "Sinäkös se siellä Särkilahdentiellä olet renkaita laahannut...?"
  Kerron rouvalle uhoavat terveiset.

  VastaaPoista