lauantai 8. tammikuuta 2011

Verkkokauppa - kivijalkamyymälä: 3 - 0

Enkä nyt tarkoita jalkapallo- tai jääkiekko-ottelun tulosta, vaan ennemminkin tennismatsin lopputulosta, jossa verkkokauppa vei kivijalkamyymälää murtaen kaikki syötöt ja vieden joka pelin, erän ja ottelun -ehkä yhtä palloa lukuunottamatta. Se yksi pallo tulkoon siitä, että ainakin yritettiin palvella.

Vastakkain tällä kertaa olivat paikallinen apteekki ja verkkoapteekki. Suosi suomalaista - osta kotimaista on kauan kaikunut korvissamme. Mahdollisuuksien mukaan niin pyrin tekemäänkin. Pienellä paikkakunnalla asuessani koen tärkeäksi pyrkiä myös tekemään ostokset pääasiassa omalla paikkakunnalla.

Niin nytkin, kun olin hankkimassa korvatulppia. Kävelin paikalliseen apteekkiin huomatakseni, että haluamani korvatulpat olivat lopussa. Toisenmerkkisiä ja -mallisia korvatulppia oli tarjolla, mutta niiden käyttömukavuus on sen verran huonompi kuin haluamillani, joten jätin ne ostamatta. Farmaseutti kertoi vain myyntierän loppuneen ja lisää haluamiani korvatulppia tulevan loppuviikosta. Sovimme, että tulen hakemaan niitä perjantaina. Saapuessani kuulen kahdenkymmenen minuutin perjantai-iltapäiväjonotuksen jälkeen, että korvatulppia ei olekaan. Ne luvataan tilata ensiviikon keskiviikoksi nimelläni.

Keskiviikkona teemme farmaseutin kanssa huomion, että korvatulppia ei ole jostain syystä tullutkaan. Perjantaiksi niitä kuitenkin olisi tulossa. Joten palasin perjantaina kuullakseni, että tukusta on kyseiset tulpat loppuneet ja uusia tulee vielä ennen vuoden loppua. Syynä loppumiseen on se, että tuotteet pakataan uusiin pakkauksiin. Tässä vaiheessa ostin sitten jo niitä toisia korvatulppia, koska tulpille tarvetta oli. Jätin tilauksen sisään kuitenkin vielä.

Vielä ennen vuodenvaihtumista kävin hakemassa korvatulpat, joita ei kuitenkaan vielä ollut tullut apteekkiin. Niin toivotin sitten hyvät uudet vuodet ja lupasin palailla asiaan kunhan vuosi on vaihtunut. Toiveikkaana apteekkiin astuinkin kun pari päivää uutta vuotta oli eletty. Nyt tilauslappuni oli jo poistettu ja korvatulpat olivat saapuneet, uudistuneissa pakkauksissaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin siis. -Paitsi, että tulpat olivat juuri niitä, joita on tarjolla ollut koko ajan, ei suinkaan niitä, joita olin tilannut.

Kotiin päästyäni päätin tehdä tilauksen nettiapteekista. Tulpat löytyivät helsinkiläisapteekista ja ilmestyivät postilaatikkoon tänään. Olisivat ilmestyneet jo eilen, mikäli posti olisi loppiaisena kannettu. Tilauksesta siis tuotteet kotiinkannettuina Helsingistä saakka 60 tunnissa. (Ja välissä siis arkipyhä.)

No, eikö se sitten ole ihan sama, mitä korvatulppia käyttää? Ei ole. Jos tarvitsee kuorma-auton, ei mopoautolla pärjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti