sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Mihin suuntaan kamera kääntyy?

Räpsin kuvia satunnaisen aktiivisesti, joskus satojakin päivässä ja useana päivinä peräkkäin, joskus kuvan silloin, toisen tällöin. Kuvaamistani on rytmittämässä aina jonkinlainen pikkuprojekti, ettei ihan jäisi kamera ottamatta käteen. Vuonna 2008 yhdistin kaksi projektia. Kuvasin itseäni ja kuvasin joka päivä. Otin siis itsestäni kuvan joka päivä. Siihen kuvakavalkadiin pääsee kurkkimaan tästä.

Tällä hetkellä työn alla on ottaa viikottain kuva keittiön ikkunasta avautuvasta näkymästä. Keittiön klasista kuvattuja kuvia voi tihrustaa täällä.

Tässä uusin keittiön ikkunasta kuvattu kuva. Se on otettu 26.1.2011.

Ikuisuusprojektina kulkee mukana lähes kuolleena syntynyt idea kuvata kaikki suomalaiset vaivaisukot. Niitä on karvan verran yli 100 kpl. Yksi vaivaistyttökin (naisvaivaisukko?/vaivaisakka?) Suomessa on. Se löytyy Soinin kirkon pihapiiristä. Ikuisuusprojektiksi tämä muuttui samalla, kun muutin Punkaharjulle. Nämä vaivaisukot kun pääsääntöisesti löytyvät ihan tuolta toiselta puolelta Suomea.

Nykyinen pihakuvaprojekti päättyy huhtikuussa. Jotain pitäisi keksiä tilalle. Mutta mitä? Mitä kuvaisin? Millaisia kuvia ottaisin? Entä miten usein ja miten pitkään?
Ottaisinko panoramakuvia, kuten nämä:


Vai ottaisinko tällaisia kuvia, jotka ovat muuten musta-valkokuvia, mutta joihin on jätetty jokin kohta värilliseksi?


Tai entäpä jos kuvaisinkin tällaisia vähän vanhemman kameran läpi otettujen kuvien kaltaisiksi käsiteltyjä kuvia?Vai onko elämä yhtä matrixia?

Vaikeaa tämä päätöksentako. Ehdotuksia vastaanotetaan. Jotain näistä? Jotain muuta, mitä?

4 kommenttia:

 1. Olipas paljon vaihtoehtoja! Kuvauskalustosi on sen verran tuntematonta, että otanpa vielä tarkentavan kysymyksen: löytyykö putkista makrokuvausmahdollisuutta? Jos löytyy, makromaailma voisi tuoda aivan uuden ulottuvuuden joka itseänikin kiinnostaisi syvnetyä vielä enemmän. Jos siihen ei kalusto taivu, jatka ihmeessä HDR kuvausta.
  t. R-mies

  VastaaPoista
 2. Kiitos kysymästä, ja vinkistä.
  Ei oikein löydy kunnollista makromahdollisuutta. (Paitsi tietenkin yrittää viedä kamera mahdollisimman lähelle..)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoja kuvia, niitä oli ilo katsella. Tuleeko lisää?

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Kyllä niitä kuvia tännekin tulee sillointällöin.
  Lisää löytyy kuva-albumistani http://www.flickr.com/photos/zunkkis

  VastaaPoista